HÍREK ÉS ESEMÉNYEK

"Hozzátok fordulok, kedves barátaim, hogy majd... tíz-húsz-harminc év múlva tegyetek tanúságot, hogy szülőföldünkön, Kárpátalján voltak és éltek férfiak, akiknek fontosabb volt a becsületük, mint hitvány életük. S ezért hitüket, nemzetüket, meggyőződésüket áruba nem bocsátották."− Száz éve született dr. Ortutay Elemér görögkatolikus hitvalló pap,...

"...hogy ne legyünk hulló falevelek" - mondta egykor dr. Ortutay Elemér (1916-1997) görögkatolikus pap, teológiai tanár, akinek a nevét viseli ettől az évtől kezdve a Rákóczi-főiskolán megrendezett Kárpátaljai Keresztény Tudományos Diákköri Konferencia.
A 100 évvel ezelőtt született teológus gondolatát vette alapul a beregszászi főiskolai...

A Görögkatolikus Ifjúsági Szervezet (GISZ) és a Rákóczi-főiskolán működő lelkészség, a GörögKör október 17-19. között közös hétvégét szervezett Csonkapapiban.

A Görögkör - a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola görögkatolikus lelkészsége - 2014. február 27-re Keresztény Tudományos Diákköri Konferenciát hirdet, melyen ukrajnai és külföldi egyetemek és főiskolák BA, BSc, MA, MSc, SSc, PhD-képzésében részt vevő magyar hallgatók vehetnek részt.

Régi álma vált valóra a magyar görögkatolikus ifjúságnak azzal, hogy március 12-én saját iroda- és közösségi helyiséget nyithatott Beregszászban.
A város központjában, az egykori Aranykalász épületében lévő - egyelőre csak bérelt - terem ünnepélyes átadásán részt vett Luscsák Nílus, a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye segédpüspöke, Béres Péter,...