Táplálnunk kell a szeretetet – gyertyagyújtási ünnepség Beregszászban

2017.12.04

"Mindig messze keresik valahol az Istent, a nagy dolgokban, mintegy távcsővel és nagyítóval, a csillagok, felhők és végtelenségek között. De én már tudom, hogy biztosabban megtalálom Őt az egészen kis dolgokban, a véletlenekben, a jelentéktelenségben, azokban a pillanatokban, mikor csodálkozva pillantunk fel, valamit értünk, amit az elébb,
az élet sivatagjai és szakadékai között vándorolva, nem értettünk."

Sütő András

Meggyújtották az első adventi gyertyát december 3-án Beregszász főterén. A Közös Advent 2017 programsorozat első rendezvénye a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, valamint a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség közös szervezésében valósult meg.

Kora délutántól hangulatos zenével, meleg teával és zsíros kenyérrel várták a hóesésben főtérre merészkedőket. A legkisebbek mézeskalácsokat díszíthettek, s édességeket nyerhettek az Itt Magyarul Is mozgalom kvízjátékán.

A hivatalos megnyitón Babják Zoltán, Beregszász polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Mélykuti Ferenccel, Magyarország Beregszászi Konzulátusának ideiglenes ügyvivőjével, Tokár Ljudmilla jegyzővel és Olga Bidzilja frakcióvezetővel meggyújtották a hit gyertyáját.

Ezután a történelmi egyházak képviselői hirdették advent üzenetét, majd a Rákóczi-főiskola Szakképzési Intézetének kórusa, valamint a római katolikus egyház Szent Ferenc Kórusa zengte be a teret énekével.

Advent második vasárnapján, december 10-én 16.00 órától a Beregszászi Görögkatolikus Egyházközség és a GörögKör invitálja gyertyagyújtási ünnepségére Önöket a város főterére.

Kárpátalja.ma